PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS

PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS
PANORÀMICA DES DE LA SERRA DELS PLANS

dissabte, 30 de novembre del 2013

LA MASCUNA, FONT DE LA MASCUNA

La Mascuna és una partida de Xixona que se situa a la part sud del poble de Xixona.
El seu accés és difícil i amagat. Hi ha la possibilitat d'entrar a la vall o partida des de quatre "portes", tot i que nosaltres hem descrit la ruta que han començata marcar; així es pot entrar per camí de terra en Montnegre, pel coll del Moreno, pel barranc de les Salines o per la font de Bernat.



Com déiem, han començat a marcar-lo amb colors verd i blanc i comença al poliesportiu de Xixona, amb el senyal SL-CV 151. 
Hem d'anar direcció la font del Moratell, és senzill ja que hem de seguir la carretera asfaltada fins el final d'aquesta, on hi ha una altra indicació, justament a la font de Bernat. Passarem pels Almassils, a la dreta, i com a indicació tindrem la penya Alta.


Se segueix fins trobar una indicació en forma de cartell que indica FONT DE LA MASCUNA. Arribarem a la partida de la Mascuna al quilòmetre. Hi ha una senda molt trepitjada, la qual és senzilla de seguir. Baixarem fins el mas de la Mascuna, abandonat, en forma de ziga-zaga, i haurem de traure el nostre sentit de l'orientació per trobar els diversos camins, pistes, on hi ha trepitjades moto. 
Hem d'encaminar-nos cap a Vistabella, en sentit nord. La tornada és dura i empinada, entre l'alt de Vistabella i l'alt de Moreno, on hi ha el coll que ens durà, per un camí marcat amb pedres fins l'inici.
També podríem tornar pel riu fins el final del barranc de les Salines, entre el riu de la Mascuna, on hi ha un paissatge curiós, pedres rogenques i blanques pel salitre.
L'hem marcada moderada perquè és una ruta on no se troba a ningú, i convindria anar-hi acompanyat. A més, l'aigua de la font de la Mascuna, com a curiositat és salada, per tant, haurem de dur aigua!


mas de Mascuna



RIU DE LA MASCUNA


 LLIT DEL RIU DE LA MASCUNA








RUTA MARCADA EN WIKILOC
MASCUNA, FONT DE LA MASCUNA
http://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=570
VÍDEO LLIT DEL RIU DE LA MASCUNA


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada